Facebook

Ile masz czasu?

Dla ilu osób?

Sposób
przyrządzenia?

Roladki z nadzieniem ze świeżego pesto

2-3 do 60 minut pieczenie
Roladki z nadzieniem ze świeżego pesto

Składniki:

4 sznycle z piersi indyczej
2 łyżki oleju do smażenia
100g listków świeżej bazylii
2 obrane ząbki czosnku
6 łyżek świeżo startego parmezanu
¼ szklanki orzeszków piniowych
½ szklanki oliwy z oliwek
sól do smaku

Sposób przygotowania:

Bazylię, czosnek, ser i orzeszki piniowe mielimy w mikserze powoli dodając oliwę. Doprawiamy do smaku. Sznycle delikatnie rozbijamy na cieniuteńkie plasterki. Nakładamy po 2 łyżki świeżego pesto na każdy sznycel, rozprowadzamy po całej powierzchni i ciasno zwijamy. Powstały rulonik spinamy wykałaczką. Ruloniki podsmażamy na dobrze rozgrzanej patelni z olejem na rumiano (2-3 min z każdej strony). Podsmażone roladki przekładamy do żaroodpornego naczynia z małą ilością wody i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 150 stopni C przez ok. 20min.
Można podawać z gotowanymi ziemniaczkami.