Roladki z nadzieniem ze świeżego pesto
Gulasz z udźca indyczego na ostro
Indyk curry
Phad thai z indykiem
Indyk z imbirową nutą – 30 minut, dla rodziny
Lasagne z indykiem
Składniki:
	1 łyżeczka oliwy z oliwek
	500 g  piersi z indyka
	2 ząbki czosnku (zgniecione)
	240 ml sosu pomidorowego
	750 g pokrojonych pomidorów
	sól i pieprz do smaku
	1 łyżeczka włoskich przypraw (bazylia, oregano)
	350 g sera Mozzarella
	300 g sera Ricotta
	¾ szklanki startego Parmezanu
	1 opakowanie makaronu do lasagne
Roladki z indyka z melonem
Pierś z indyka po węgiersku
Kebab z indykiem
Rolada z indyka ze szpinakiem
Orientalne kulki z kokosem
Pierś z indyka z morelami
Indycze wątróbki w boczku
Roladki z indyka, z serem Mozarella
Gulasz z indyka
Udziec z indyka w sosie chrzanowym
Pulpeciki w sosie pieczarkowym
Pikantny kociołek z pulpetami
Składniki:
	1 kg mięsa mielonego z indyka na kotlety  
	1 Mozzarella
	10 dag oliwek
	1 cebula
	2 ząbki czosnku
	oliwa do smażenia
	l esencjonalnego rosołu
	łyżki słodkiej śmietanki
	łyżki siekanego majeranku
	1 puszka czerwonej fasoli
	2 ostre papryczki
	1 puszka pomidorów krojonych bez skórek
	500 g dowolnego makaronu
	bazylia, tymianek, rozmaryn, oregano – kilka listków



										
										
										
										
										
										
										
										
					