Roladki z nadzieniem ze świeżego pesto
Gulasz z udźca indyczego na ostro
Indyk curry
Phad thai z indykiem
Indyk z imbirową nutą – 30 minut, dla rodziny
Lasagne z indykiem

Składniki:
1 łyżeczka oliwy z oliwek
500 g piersi z indyka
2 ząbki czosnku (zgniecione)
240 ml sosu pomidorowego
750 g pokrojonych pomidorów
sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka włoskich przypraw (bazylia, oregano)
350 g sera Mozzarella
300 g sera Ricotta
¾ szklanki startego Parmezanu
1 opakowanie makaronu do lasagne
Roladki z indyka z melonem
Pierś z indyka po węgiersku
Kebab z indykiem
Rolada z indyka ze szpinakiem
Orientalne kulki z kokosem
Pierś z indyka z morelami
Indycze wątróbki w boczku
Roladki z indyka, z serem Mozarella
Gulasz z indyka
Udziec z indyka w sosie chrzanowym
Pulpeciki w sosie pieczarkowym
Pikantny kociołek z pulpetami

Składniki:
1 kg mięsa mielonego z indyka na kotlety
1 Mozzarella
10 dag oliwek
1 cebula
2 ząbki czosnku
oliwa do smażenia
l esencjonalnego rosołu
łyżki słodkiej śmietanki
łyżki siekanego majeranku
1 puszka czerwonej fasoli
2 ostre papryczki
1 puszka pomidorów krojonych bez skórek
500 g dowolnego makaronu
bazylia, tymianek, rozmaryn, oregano – kilka listków