500 g mięsa z indyka (skrzydła)
2 łyżki mąki
7 szklanek wody
2 żółtka
½ szklanki śmietany
½ pęczka natki pietruszki
½ selera
1 marchew
sól, pieprz, lubczyk do smaku
100 g fileta z indyka
100 g sałaty
½ żółtej papryki
½ czerwonej papryki
duża garść kiełków sojowych
1 ząbek czosnku
20 g cebuli
1 łyżka oliwy z oliwek
kilka kropli soku z cytryny
sól i pieprz
filet z piersi indyczej
300 g pieczarek
brokuł
300 g świeżego szpinaku
400 g jogurtu naturalnego
450 g świeżych ziemniaków
150 g groszku
6 łyżek mleka
90 g prażonych migdałów
6 sztuk cebuli - dymki
9 sztuk rzodkiewki
koperek
300 g ziemniaków sałatkowych
½ szklanki mleka
sól
pieprz
3 łyżki ugotowanego ryżu 100 g ugotowanej lub upieczonej w rękawie, pokrojonej w kostkę piersi z indyka
100 g ananasa pokrojonego z kostkę
1 łyżka suszonych rodzynek
4 łyżki jogurtu naturalnego
400 g piersi z indyka
200 g ugotowanego ryżu
1 świeży ogórek
2 marchewki
20 g listków mięty
150 g jogurtu naturalnego
1 łyżka miodu
ostra papryka
chili