Facebook

Ile masz czasu?

Dla ilu osób?

Sposób
przyrządzenia?

Pierś z indyka po węgiersku

2-3 do 60 minut pieczenie
Pierś z indyka po węgiersku

Składniki:

500g piersi z indyka
½ słoiczka zielonego pesto
1 Mozzarella
1 duży pomidor
zioła prowansalskie
sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka dokładnie opłucz i pokrój w plasterki o grubości ok. 1,5 cm. Posól, popieprz i posmaruj pesto. Odstaw do lodówki na godzinę. Następnie piecz mięso w żaroodpornym naczyniu, w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, przez 15 minut. Po upływie tego czasu, na upieczone plastry piersi z indyka połóż plastry pomidora i Mozzarelli. Wierzch posyp solą i ziołami prowansalskimi. Piecz kolejne 10 minut. Podawaj z ryżem lub kaszą.