Facebook

Ile masz czasu?

Dla ilu osób?

Sposób
przyrządzenia?

Zupa z indyka

2-3 do 60 minut gotowanie
Zupa z indyka

Składniki:

500 g mięsa z indyka (skrzydła)
2 łyżki mąki
7 szklanek wody
2 żółtka
½  szklanki śmietany
½  pęczka natki pietruszki
½  selera
1 marchew
sól, pieprz, lubczyk do smaku

Sposób przygotowania:

Indyka włóż do garnka z osoloną wodą, dodaj pokrojone warzywa. Gotuj, aż indyk będzie miękki. Następnie wyjmij indyka z wywaru, oddziel mięso od skóry i kości i podziel na małe kawałki. Wywar odcedź i dodaj do niego kawałki mięsa. Zupę zagęść mąką i zagotuj. Żółtka połącz ze śmietaną, a następnie wlej je do zupy. Przypraw ją do smaku lubczykiem, solą i pieprzem.