Facebook

Ile masz czasu?

Dla ilu osób?

Sposób
przyrządzenia?

Gulasz z indyka

4-6 do 60 minut smażenie
Gulasz z indyka

Składniki:

Strogonow z udźca indyka
1 cebula
3 łyżki oleju
150 g wędzonego boczku
250 g pieczarek
3 pomidory
1 szklanka soku pomidorowego
2 łyżeczki bazylii
4 łyżki gęstej śmietany

Sposób przygotowania:

W garnku rozgrzej olej, dodaj umyte mięso i smaż je na dość dużym ogniu, aż się zarumieni.  Następnie wyjmij mięso na talerz, a do garnka włóż pokrojony boczek. Gdy zacznie topić się tłuszcz, dodaj posiekaną drobno cebulę i smaż ją, aż zrobi się szklista. Następnie dodaj umyte i grubo pokrojone pieczarki, a także obrane ze skórki pomidory (przekrojone na połówki). Wlej sok  pomidorowy i dodaj usmażone mięso. Dopraw wszystko do smaku solą i pieprzem i duś na małym ogniu przez 30 minut. Dodaj śmietanę i dokładnie wszystko wymieszaj.