Facebook

Ile masz czasu?

Dla ilu osób?

Sposób
przyrządzenia?

Roladki z indyka, z serem Mozarella

4-6 do 30 minut smażenie
Roladki z indyka, z serem Mozarella

Składniki:

4  sznycle z piersi indyczej
4 łyżki startego sera Mozzarella
2 łyżki masła
majeranek
pieprz ziołowy
4 łyżki oleju/oliwy
jajko
bułka tarta
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Sznycle rozbij i oprósz po obu stronach solą. Wymieszaj majeranek z pieprzem ziołowym (jeśli lubisz – także z tymiankiem, oregano, czosnkiem) i posyp mięso po wewnętrznej stronie. Na tej warstwie przypraw rozprowadź łyżkę masła i łyżkę startego sera. Zawiń sznycle. Następnie roztrzep jajko, przygotuj na talerzu bułkę tartą i rozgrzej oliwę na patelni. Kotleciki najpierw obtocz w bułce tartej, następnie w jajku i jeszcze raz w bułce. Ułóż je na patelni i smaż na średnim/małym ogniu przez około 15 minut (muszą dopiec się w środku). Podawaj je z ziemniakami i surówką.